Tarieven & Kosten mondzorg

Steeds meer verzekeraars vergoeden kosten mondzorg

De basisverzekering vergoedt de meeste mondzorgkosten voor kinderen tot en met 18 jaar, zonder eigen risico. Bij volwassenen is de kostenvergoeding afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de wijze waarop een patiënt verzekerd is. Ondanks bepaalde voorwaarden die zorgverzekeraars soms stellen, vergoeden steeds meer aanbieders (gedeeltelijk) de kosten van de zorg door de mondhygiënist.

Eersteklas mondzorg voor een eerlijke prijs

Jaar in jaar uit bepaalt de Nederlandse Zorgautoriteit de maximumtarieven binnen de mondzorg. Hier zijn alle mondzorgverleners aan gebonden. Op onze tarievenlijst is aan alle behandelingen een code gekoppeld met een omschrijving. Deze omschrijving licht toe wat de genoemde prestatie, ook wel behandeling, inhoudt. Wij hanteren deze werkwijze om het voor onze patiënten zo overzichtelijk mogelijk te maken. Een overzicht van alle behandelingen met bijbehorende codes en tarieven vind je hier. De codes zijn ook terug te vinden op de prijsopgave en de factuur.

Investeer in een stralend gebit

Laat een bezoek aan de mondhygiënist niet direct voorbij gaan als je zorgverzekeraar de kosten niet dekt. Een mooie glimlach draagt immers bij aan een goede eerste indruk én het heeft ook nog eens een sterke relatie met je algehele gezondheid. Zie de tijd die je vrijmaakt voor een gezond en verzorgd gebit en de kosten hiervoor als een investering in een mooie glimlach. We zorgen ervoor dat het behandelplan voor jou overzichtelijk is. Zo voorkomen we dat jij voor financiële verrassingen komt te staan.

Betalingmanieren kosten behandeling mondhygiënist

Indien patiënten verzekerd zijn bij Achmea, CZ, Delta Loyd, Orha, VGZ, IZa, Trias, Univé of Onvz dienen wij de rekening van de behandeling direct in bij de desbetreffende zorgverzekeraar. Patiënten hebben hier geen omkijken naar. Mocht de zorgverzekeraar een deel van de kosten van de mondzorg niet vergoeden, dan sturen wij de factuur naar het adres van de patiënt. We hanteren een incassotermijn van drie weken. In de tussenliggende periode hebben patiënten de mogelijkheid om de factuur met daarop de kosten voor hun mondzorg in te sturen naar hun zorgverzekeraar om de vergoeding te vorderen.

Meer aandoeningen informatie over: