Behandelingen

Voorkomen is beter dan genezen

De behandeling van een mondhygiënist is een aanvulling op de reguliere mondverzorging door de tandarts. Het voorkomen van tandbederf en tandvleesproblemen staat hierbij centraal. Een afspraak bestaat uit zowel een stukje voorlichting over de juiste mondzorg als een daadwerkelijke behandeling. Een behandelplan verschilt per patiënt, iedereen heeft immers een ander soort gebit. Hoe lang jouw behandeling ook duurt, wat voor behandeling het is ook is, het is nooit pijnlijk. Hooguit wat gevoelig. Het is verstandig om regelmatig een bezoek aan de mondhygiëniste te brengen voor preventieve zorg. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Een op maat gemaakt behandelplan

Tijdens de eerste afspraak voeren we een mondonderzoek uit en brengen we jouw huidige gewoontes omtrent mondverzorging in kaart. We stellen vragen als ‘gebruik je tandenstokers en ragers? Flos je regelmatig? En hoe vaak per dag poets jij je tanden?’ Aan de hand van deze gegevens, in combinatie met de resultaten van het mondonderzoek, stelt de mondhygiëniste een persoonlijk behandelplan op. De kosten brengen we overzichtelijk in beeld en we voorzien je van een toelichting daar waar nodig.

De behandeling van een mondhygiëniste stap voor stap…

Omdat een afspraak in onze praktijk meer is dan enkel een behandeling, voorziet de mondhygiëniste de patiënt van een uitgebreide voorlichting over het ontstaan van cariës, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten op het gebit. Vervolgens voert zij een gebitsreiniging uit waarbij ze plaque, tandsteen en aanslag op het gebit verwijdert en de worteloppervlakken glad maakt, eventueel met behulp van verdoving.

…je wordt met de lach leuker

Indien nodig brengt de mondhygiënist gebitsbeschermende middelen aan, zoals fluoride. Om het gebit te verfraaien brengt zij een laklaag aan op tanden en/of kiezen, polijst eventuele vullingen en kan indien gewenst het gebit bleken. Door je levensstijl of gewoontes is het mogelijk dat je tanden hun witheid verliezen. Koffie, thee, rode wijn en andere voeding zijn hier veroorzakers van. Door een bleekbehandeling te ondergaan krijgen je tanden weer de natuurlijke kleur van vroeger.

Een leven lang een gezonde, schone mond

Ter afsluiting van de behandeling krijgt de patiënt voorlichting van de mondhygiëniste en instructies over gebitsverzorging, zoals het gebruik van tandenstokers, ragers en mondspoelmiddelen. Vervolgens bekijken ze samen hoe de patiënt zijn/haar hele leven lang een gezonde, schone mond kan hebben én houden.

Meer aandoeningen informatie over:

"Prettige behandeling. Er werd de tijd genomen om te luisteren naar mijn wensen. "

Beoordeeld met een 8,7 via Zorgkaart Nederland

"Prettige accurate informatie. Behandeling was prettig, duidelijk wat er gedaan werd."

Beoordeeld met een 9,7 via Zorgkaart Nederland

"Ben heel goed geholpen. Ook echt een aanrader om met kinderen naar toe te gaan."

Beoordeeld met een 9,2 via Zorgkaart Nederland

"Zeer tevreden over personeel, behandeling, informatie en accommodatie."

Beoordeeld met een 9,0 via Zorgkaart Nederland

Neem contact met ons op

15 + 12 =